ISAURIA Yolu - foreverdiscovery

Ve kadim bir tarihten Hadriandan beri böyle güzel bir kapı görmemişti küllerinden doğan isauria. Günün birinde bir kaç Türk geldi ve yeniden canlandı isaurianin mistik ruhu.

Birçok kapı açıldı 40 haramiler diyarına. Bilinmezlige itilmiş bir cografyanin bozkırın çocukları yine demir atlarina binip gelmişti dağılmış yaşam serüvenlerinden binlerce yıldır Anadolu’nun unutulmuş itilmiş orta yerine. Bilinenlerin aksine Konya ovası değil juradan beri dinlenmiş kalsiyum karbonatlarin delice yol bulduğu kivrimlanip kırılıp eriyip, yogrulup, saf saf siralandigi catalhoyukten hitite, luviden, likyaya Romadan Selcukluya, Karamanoğlu’ndan Osmanlı’ya onlarcasindan daglarcasina taş döşeme yollarıyla Torosların boynuna dolanan , dağların delirdigi yerdi İsauria. Torostu, Sarikeçiliydi, Bozkirdi, acıydı, hüzündü, mutluluktu, gizli gecitlerdi zaman tünelinde tetis denizinde zeytinyağı, konya gölünde tuzdu isauria.

Konya, Antalya,Karaman, Mersin sınırlarının içinde söz dinlemez çocukların antik dünyasında şimdilik kıymet bilinmeyen harika ötesi bu yolları gün yüzüne çıkardığınız için,….

Bu kadim yolun emektarlari yollar delisi Mehmet hocam, dağ dostlarım Arif Solmaz, Kasım Tekeli emeği geçen Konya Büyükşehir yetkililerine ve canla başla çalışan arka planın tüm ekiplerine, bu yolda yolumuz birleşmiş doğa dostlarıma canı gönülden teşekkür ederim.

…. Yazılacak çok şey var ne yazsam az kalacak, saygı ve sevgiler.

Kaynak:foreverdiscovery.wordpress.com

ISAURIA Yolu - foreverdiscovery ISAURIA Yolu - foreverdiscovery Reviewed by Bozkır Tanıtım Platformu on Mayıs 22, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.